2. ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΩΝ / WEB HOSTING

2 επιλογές hosting για value for money

1 από τις 2 επιλογές που παρουσιάζω ταιριάζει στο hosting που χρειάζεσαι

Εδώ θα μάθουμε τι είναι η φιλοξενία ιστοσελίδων ή αλλιώς το hosting (ή και web hosting) και γιατί είναι απαραίτητη για κάθε website.

Κάθε, μα κάθε site – ιστολόγιο / blog και οποιοδήποτε website που επισκεπτόμαστε online, για να είναι προσβάσιμο 24ώρες το 24ωρο από όλες τις πλευρές του πλανήτη, χρειάζεται να φιλοξενείται – δηλαδή τα αρχεία του να είναι ανεβασμένα και να φυλάσσονται σε κάποιους servers (υπολογιστές).

Υπάρχουν εταιρείες που αναλαμβάνουν αυτή τη φιλοξενία ιστοσελίδων, γνωστή και στα αγγλικά ως web hosting, όπου νοικιάζουμε σε αυτές με τον μήνα αυτή τη παροχή υπηρεσίας – στην ουσία νοικιάζουμε έναν ειδικό υπολογιστή / server που είναι υπεύθυνος να υποστηρίζει, φυλάει, συντηρεί και να δίνει πρόσβαση στις ιστοσελίδες μας.

Σε αυτό το σημείο βάση εμπειρίας 13+ χρόνων στο χώρο του internet, έχω να σου προτείνω 2 επιλογές.

Μπορείς να τις αξιοποιήσεις αν θες και να γλιτώσεις σημαντικό χρόνο και χρήμα.

Πάντα στοχεύουμε στη ποιότητα της υπηρεσίας και το αποτέλεσμα – με άλλα λόγια το “value for money”.

1η επιλογή:
Αν έχεις σκοπό μόνο για 1 website και δεν έχεις βλέψεις για περισσότερα μελλοντικά, σου συνιστώ την bluehost εδώ με την οποία έχω αποκτήσει αξιοθαύμαστη εμπειρία και μπορείς να αξιοποιήσεις την έκπτωση που προσφέρουν αυτή τη στιγμή. Είναι προτεινόμενη από την ίδια την wordpress ως hosting επιλογή.

2η επιλογή:
Αν έχεις σκοπό να εγκαταστήσεις παραπάνω από 1 website στον ίδιο hosting λογαριασμό σου, όπως χρησιμοποιώ στο +90% των websites που διαχειρίζομαι και είμαι απόλυτα ευχαριστημένος, τότε σου συνιστώ ανεπιφύλακτα την webfaction εδώ. Το workwithga.com που είσαι αυτή τη στιγμή και έχεις πρόσβαση, φιλοξενείται από αυτή την εταιρεία.

Και οι 2 παραπάνω προτεινόμενες υπηρεσίες hosting έχουν διαχειριστικό λογαριασμού στα αγγλικά. Αν δεν γνωρίζεις καθόλου αγγλικά, θα σε συμβούλευα να παρακολουθήσεις λίγα μαθήματα, γιατί είναι επένδυση για τον εαυτό σου. Τα αγγλικά χρειάζονται για διάφορα online εργαλεία και όχι μόνο. Μπορείς να αιτηθείς άμεσα μαθήματα αγγλικών εδώ και να λάβεις προσφορά και για μαθήματα εξ’ αποστάσεως.

Κατά τη διαδικασία ανοίγματος λογαριασμού στη webfaction, επέλεξε Datacenter in Europe.

webhosting - φιλοξενια ιστοσελιδων

Επέλεξε “Datacenter in Europe” κατά το άνοιγμα hosting λογαριασμού στη webfaction

Ο λόγος είναι γιατί επιλέγοντας servers από Ευρώπη, η ταχύτητα φόρτωσης της ιστοσελίδας από χρήστες που μένουν Ελλάδα ή και Ευρώπη, είναι ελάχιστα πιο γρήγορη σε σχέση με τους servers που βρίσκονται π.χ. στις ΗΠΑ.

Δηλαδή το site μας φορτώνεται κάποια milliseconds πιο γρήγορα στις οθόνες των χρηστών που βρίσκονται εντός Ευρώπης.

Άνοιξες ήδη λογαριασμό hosting; Έχεις αγοράσει πακέτο φιλοξενίας ιστοσελίδων;

Μπράβο! Αλήθεια συγχαρητήρια.

Κάνε μια μικρή παύση, πιες ένα καφεδάκι, κάνε μια άσκηση γυμναστικής – γενικά ένα διάλειμμα όσο νιώθεις ότι χρειάζεσαι.

Είσαι σε πολύ καλό σημείο, γιατί εκεί που πιθανόν να μην το πίστευες καν, θα είσαι σύντομα σε θέση να φτιάξεις μόνος/η σου το δικό σου site, με αποτέλεσμα που θα σε εκπλήξει!

Έχουμε “σετάρει” τα άκρως απαραίτητα που είναι το domain name και το web hosting (φιλοξενία ιστοσελίδων).

Πριν προχωρήσουμε στην εγκατάσταση του wordpress είναι κρίσιμο ένα σημαντικό “ενδιάμεσο” βηματάκι.

Είναι εύκολο και γρήγορο – αφορά την αλλαγή DNS (domain name servers).

Μπορεί να φαντάζει δύσκολο αλλά είναι απλό και θα είμαι μαζί σου σε αυτό.