2. ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΩΝ / WEB HOSTING

2 επιλογές hosting για value for money

1 από τις 2 επιλογές που παρουσιάζω ταιριάζει στο hosting που χρειάζεσαι

Εδώ θα μάθουμε τι είναι η φιλοξενία ιστοσελίδων ή αλλιώς το hosting (ή και web hosting) και γιατί είναι απαραίτητη για κάθε website.

Κάθε, μα κάθε site – ιστολόγιο / blog που επισκεπτόμαστε online, για να είναι προσβάσιμο 24ώρες το 24ωρο από όλες τις πλευρές του πλανήτη χρειάζεται να φιλοξενείται – δηλαδή τα αρχεία του να είναι ανεβασμένα και να φυλάσσονται σε κάποιους servers (υπολογιστές).

Υπάρχουν εταιρείες που αναλαμβάνουν αυτή τη φιλοξενία ιστοσελίδων, γνωστή και στα αγγλικά ως web hosting, όπου νοικιάζουμε σε αυτές με τον μήνα αυτή τη παροχή υπηρεσίας – στην ουσία νοικιάζουμε έναν ειδικό υπολογιστή / server που είναι υπεύθυνος να υποστηρίζει, φυλάει, συντηρεί και να δίνει πρόσβαση στις ιστοσελίδες μας.

Σε αυτό το σημείο βάση εμπειρίας 15+ χρόνων στο χώρο του internet, έχω να σου προτείνω τη δική μου επιλογή hosting στην οποία νοικιάζω SSD ταχύτατους servers στο Amsterdam.

Μπορείς να επωφεληθείς μαζί μου στο έπακρο και να γλιτώσεις σημαντικό χρόνο και χρήμα.

Πάντα στοχεύουμε στη ποιότητα της υπηρεσίας και το αποτέλεσμα – με άλλα λόγια το “value for money” – Ποιότητα, απλότητα, αποτέλεσμα.

Εδώ είσαι μαζί μου σε “Sharing” hosting, με έδρα τη Γερμανία (Φρανκφούρτη).

Στη συγκεκριμένη περίπτωση αναλαμβάνω εγώ όλα τα τεχνικά που χρειάζονται και που δείχνω στα βήματα εδώ, όπως μεταφορά & σύνδεση domain (dns) καθώς και εγκατάσταση βασικών αρχείων wordpress.

Μαζί μου σου προσφέρω την ίδια ακριβώς υπηρεσία με 50% χαμηλότερη τιμή απ’ όσο πληρώνω εγώ (120€ 60€) / έτος).

Σημείωση: Αυτή τη τιμή δε θα τη βρεις πουθενά αλλού σε υψηλής ποιότητας hosting + τεχνική βοήθεια ανεβάσματος αρχείων sites στον hosting server

GA hosting – 50% discounted

60€ / έτος

Μετά την απόκτηση hosting μέσω paypal ανακατευθύνεστε άμεσα στο επόμενο βήμα

Σε αυτή την επιλογή θα χρειαστεί να ακολουθήσεις κάθε βίντεο σχετικό που έχω ώστε να ολοκληρωθεί με επιτυχία η μεταφορά domain και εγκατάσταση του wordpress site σου σε αυτούς τους servers που έχεις επιλέξει.

Στη περίπτωση αυτή σου συνιστώ web hosting από το papaki εδώ.

Επέλεξε τη πιο οικονομική λύση (shared), αν το site σου δεν αφορά eshop ή δεν είναι ειδησεογραφικό.

Αφού αγοράσεις hosting (όποια επιλογή κι αν επιλέξεις), επέστρεψε εδώ μετά για το εξής:

Πριν προχωρήσουμε στην εγκατάσταση του wordpress είναι πολύ σημαντικό ένα “ενδιάμεσο” βηματάκι – για αυτό και το αποκαλώ ως “μισό” βήμα!

Είναι σχετικά γρήγορο βήμα και αφορά την αλλαγή DNS (domain name servers).

Μπορεί να φαντάζει δύσκολο αλλά μην ανησυχείς, είμαι μαζί σου σε αυτό μέσω βίντεο :)