2. ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΩΝ / WEB HOSTING

2 επιλογές hosting για value for money

1 από τις 2 επιλογές που παρουσιάζω ταιριάζει στο hosting που χρειάζεσαι

Εδώ θα μάθουμε τι είναι η φιλοξενία ιστοσελίδων ή αλλιώς το hosting (ή και web hosting) και γιατί είναι απαραίτητη για κάθε website.

Κάθε, μα κάθε site – ιστολόγιο / blog που επισκεπτόμαστε online, για να είναι προσβάσιμο 24ώρες το 24ωρο από όλες τις πλευρές του πλανήτη χρειάζεται να φιλοξενείται – δηλαδή τα αρχεία του να είναι ανεβασμένα και να φυλάσσονται σε κάποιους servers (υπολογιστές).

Υπάρχουν εταιρείες που αναλαμβάνουν αυτή τη φιλοξενία ιστοσελίδων, γνωστή και στα αγγλικά ως web hosting, όπου νοικιάζουμε σε αυτές με τον μήνα αυτή τη παροχή υπηρεσίας – στην ουσία νοικιάζουμε έναν ειδικό υπολογιστή / server που είναι υπεύθυνος να υποστηρίζει, φυλάει, συντηρεί και να δίνει πρόσβαση στις ιστοσελίδες μας.

Σε αυτό το σημείο βάση εμπειρίας 15+ χρόνων στο χώρο του internet, έχω να σου προτείνω τη δική μου επιλογή hosting στην οποία νοικιάζω SSD ταχύτατους servers στο Amsterdam.

Μπορείς να επωφεληθείς μαζί μου στο έπακρο και να γλιτώσεις σημαντικό χρόνο και χρήμα.

Πάντα στοχεύουμε στη ποιότητα της υπηρεσίας και το αποτέλεσμα – με άλλα λόγια το “value for money” – Ποιότητα, απλότητα, αποτέλεσμα.

Εδώ είσαι μαζί μου σε VPS (Virtual Private Server) με τεχνογνωσία και ποιότητα της LeaseWeb. Για να καταλάβεις το VPS είναι πολύ ανώτερο από το κλασικό “Sharing” hosting, που στην ουσία μοιράζεσαι πόρους με άλλους χιλιάδες ακόμη και εκατομμύρια χρήστες!

Στη συγκεκριμένη περίπτωση αναλαμβάνω εγώ όλα τα τεχνικά που χρειάζονται, όπως δείχνω στα βήματα εδώ, για παράδειγμα μεταφορά & σύνδεση domain (dns) καθώς και εγκατάσταση βασικών αρχείων wordpress.

Μαζί μου σου προσφέρω την ίδια ακριβώς υπηρεσία με 80% χαμηλότερη τιμή απ’ όσο πληρώνω εγώ (490€ 99€) / έτος).

Σημείωση: Αυτή τη τιμή δε θα τη βρεις πουθενά αλλού σε VPS (Virtual Private Server)

GA VPS hosting – 80% discounted

99,00 € / έτος

Μετά την απόκτηση hosting μέσω paypal ανακατευθύνεστε άμεσα στο επόμενο βήμα

Σε αυτή την επιλογή θα χρειαστεί να ακολουθήσεις κάθε βίντεο σχετικό που έχω ώστε να ολοκληρωθεί με επιτυχία η μεταφορά domain και εγκατάσταση του wordpress site σου σε αυτούς τους servers που έχεις επιλέξει.

Αν πας μόνος/η – στην ανεξάρτητη επιλογή hosting, εδώ δείχνω τα βήματα με την “όχι πολύ φιλική” για τον χρήστη, την webfaction.

Κατά τη διαδικασία ανοίγματος λογαριασμού στη webfaction, επέλεξε Datacenter in Europe.

webhosting - φιλοξενια ιστοσελιδων

Επέλεξε “Datacenter in Europe” κατά το άνοιγμα hosting λογαριασμού στη webfaction

Ο λόγος είναι γιατί επιλέγοντας servers από Ευρώπη, η ταχύτητα φόρτωσης της ιστοσελίδας από χρήστες που μένουν Ελλάδα ή και Ευρώπη, είναι ελάχιστα πιο γρήγορη σε σχέση με τους servers που βρίσκονται π.χ. στις ΗΠΑ.

Δηλαδή το site μας φορτώνεται κάποια milliseconds πιο γρήγορα στις οθόνες των χρηστών που βρίσκονται εντός Ευρώπης.

Αν σου φαίνεται κάπως δύσκολη η τεχνική διαδικασία, μη ξεχνάς μπορείς να πας μαζί μου στη 1η επιλογή και δεν θα ασχοληθείς καθόλου με αυτά.

Όποια επιλογή κι αν επιλέξεις, πριν προχωρήσουμε στην εγκατάσταση του wordpress είναι κρίσιμο ένα σημαντικό “ενδιάμεσο” βηματάκι – για αυτό και το αποκαλώ ως “μισό” βήμα!

Είναι σχετικά γρήγορο βήμα και αφορά την αλλαγή DNS (domain name servers).

Μπορεί να φαντάζει δύσκολο αλλά μην ανησυχείς θα είμαι μαζί σου σε αυτό με βίντεο :)