2. ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΩΝ / WEB HOSTING

2 επιλογές hosting για value for money

1 από τις 2 επιλογές που παρουσιάζω ταιριάζει στο hosting που χρειάζεσαι

Εδώ θα μάθουμε τι είναι η φιλοξενία ιστοσελίδων ή αλλιώς το hosting (ή και web hosting) και γιατί είναι απαραίτητη για κάθε website.

Κάθε, μα κάθε site – ιστολόγιο / blog που επισκεπτόμαστε online, για να είναι προσβάσιμο 24ώρες το 24ωρο από όλες τις πλευρές του πλανήτη χρειάζεται να φιλοξενείται – δηλαδή τα αρχεία του να είναι ανεβασμένα και να φυλάσσονται σε κάποιους servers (υπολογιστές).

Υπάρχουν εταιρείες που αναλαμβάνουν αυτή τη φιλοξενία ιστοσελίδων, γνωστή και στα αγγλικά ως web hosting, όπου νοικιάζουμε σε αυτές με τον μήνα αυτή τη παροχή υπηρεσίας – στην ουσία νοικιάζουμε έναν ειδικό υπολογιστή / server που είναι υπεύθυνος να υποστηρίζει, φυλάει, συντηρεί και να δίνει πρόσβαση στις ιστοσελίδες μας.Πάντα στοχεύουμε στη ποιότητα της υπηρεσίας και το αποτέλεσμα – με άλλα λόγια το “value for money” – Ποιότητα, απλότητα, αποτέλεσμα.

Εδώ θα χρειαστεί να ακολουθήσεις κάθε βίντεο σχετικό που έχω ώστε να ολοκληρωθεί με επιτυχία η μεταφορά domain και εγκατάσταση του wordpress site σου σε αυτούς τους servers που έχεις επιλέξει.

Στη περίπτωση αυτή σου συνιστώ web hosting από το papaki εδώ.

Επέλεξε τη πιο οικονομική λύση (shared), αν το site σου δεν αφορά eshop ή δεν είναι ειδησεογραφικό.Αφού αγοράσεις hosting (όποια επιλογή κι αν επιλέξεις), επέστρεψε εδώ μετά για το εξής:

Πριν προχωρήσουμε στην εγκατάσταση του wordpress είναι πολύ σημαντικό ένα “ενδιάμεσο” βηματάκι – για αυτό και το αποκαλώ ως “μισό” βήμα!

Είναι σχετικά γρήγορο βήμα και αφορά την αλλαγή DNS (domain name servers).

Μπορεί να φαντάζει δύσκολο αλλά μην ανησυχείς, είμαι μαζί σου σε αυτό μέσω βίντεο :)