1. ΚΑΤΟΧΥΡΩΣΗ ΟΝΟΜΑΤΟΣ SITE

πως αγοράζεις / κατοχυρώνεις το domain name του site σου

δημιουργία blog / ιστοσελίδας βήμα βήμα

φτιαξε ενα blog wordpress

Το domain name είναι το όνομα του website σου.

Για παράδειγμα το domain name αυτού του site είναι το workwithga.com

Αν θες να έχεις το δικό σου όνομα όπως το παραπάνω, έχοντας εσύ τον απόλυτο έλεγχο σε αυτό και πρεσβεύοντας στη ποιότητα, την επεκτασιμότητα λειτουργιών και το αποτέλεσμα, τότε απέφυγε τις δωρεάν πλατφόρμες blog που καταλήγουν σε onoma-site.blogspot.com ή onoma-site.wordpress.org.

Αν όμως θες κάτι πολύ απλό, που δεν σε ενδιαφέρει, το κοιτάς σαν χόμπυ και δεν σε νοιάζει ο περιορισμός λειτουργιών ή το πως φαίνεται το όνομα της ιστοσελίδας σου, τότε δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα να φτιάξεις ένα site δωρεάν σε πλατφόρμα τύπου blogger της Google όπως εδώ.

Διαφορετικά, συνέχισε παρακάτω και δες πως μπορείς και εσύ να αγοράσεις το όνομα του site σου που επιθυμείς στη κανονική, ποιοτική, ανεξάρτητή του μορφή, τύπου workwithga.com.

Για διεθνείς καταλήξεις ονομάτων (π.χ. .com) συνηθίζω να επιλέγω τη Namecheap.

Για ελληνικές καταλήξεις ονομάτων (π.χ. .gr) συνηθίζω να επιλέγω το Papaki.

Στο παρακάτω βίντεο δείχνω πως μπορούμε να αγοράσουμε (και ταυτόχρονα να κατοχυρώσουμε) το όνομα του website μας, που πρόκειται να φτιάξουμε στη πορεία.

Παρόμοια διαδικασία αφού αγοράσουμε domain name, ακολουθώ και στη Namecheap με το αντίστοιχο διαχειριστικό λογαριασμού που μας διαθέτει.

Αγόρασες domain; 

Αν ναι, συγχαρητήρια! Μπράβο, από μόνος σου κατάφερες να αγοράσεις όνομα για το site σου :)

Πάμε παρακάτω να δώσουμε “πνοή” στο domain αυτό προσθέτοντας hosting / φιλοξενία ιστοσελίδων.