ΕΝΔΙΑΜΕΣΟ ΒΗΜΑ: ΑΛΛΑΓΗ DNS SERVER

αλλαγή των domain name servers – το “μισό” μας βήμα ;)

Αλλαγή των DNS – Domain Name Server

αλλαγη dns server

Απαραίτητη προϋπόθεση πριν προχωρήσουμε στην εγκατάσταση του wordpress site μας στο domain name (στο νέο όνομα site που αγοράσαμε), είναι η αλλαγή των DNS (domain name servers).

Μη αγχώνεσαι! Είναι απλή και γρήγορη διαδικασία.

Αυτό γίνεται με λίγα κλικς στο λογαριασμό σου που αγόρασες το domain name (υποθέτω από το papaki ε?!).

Για να είσαι εδώ υποθέτω ότι έχεις αγοράσει domain name από το papaki εδώ και hosting από το προηγούμενο βήμα ;)

Αν δεν έχεις αγοράσει ακόμα όνομα, τι κάθεσαι;;

Αγόρασε τώρα το domain που θες από το papaki πριν προλάβει κάποιος άλλος το όνομα που σκέφτεσαι για το blog σου!ΟΚ, πάμε παρακάτω:

2 Βήματα – Πως αλλάζω DNS (domain name servers)

 1. Βρίσκω τους name servers της hosting εταιρείας που μόλις αγόρασα.
 2. Ύστερα αλλάζουμε τους name servers. Στο παρακάτω βίντεο δείχνω σαν παράδειγμα πως αλλάζω τους name servers ενός domain από έναν λογαριασμό μου στη namecheap.Αμέσως παρακάτω δείχνω εφάμιλλα πώς το κάνουμε από το papaki (τον λογαριασμό σου στο papaki όπου αγόρασες το domain).


Αντίστοιχα παρουσιάζω πως γίνεται μέσω του papaki:

 1. Μπες στο λογαριασμό σου στο papaki εδώ
  Αφού συνδεθείς, μέσα στην αρχική σελίδα διαχείρισης όπου εμφανίζεται το domain που αγόρασες πρόσφατα, πάτησε κλικ στο σημείο που λέει Προσθήκη Εξυπηρετητών – δες και την παρακάτω εικόνα για μεγαλύτερη διευκόλυνση
 2. Εισήγαγε τους εξυπηρετητές (name servers) που μόλις απέκτησες. Αν αγόρασες hosting από εμένα (στο προηγούμενο βήμα), εισήγαγε τους παρακάτω από την Opalstack:
  NS1.DE.OPALSTACK.COM
  NS2.DE.OPALSTACK.COM
  NS3.DE.OPALSTACK.COM
  Εισήγαγε και τους 3 έναν – έναν με τη σειρά
  Έπειτα πάτησε το κουμπί “Συνέχεια” και ύστερα πάτησε το επόμενο κουμπί που θα εμφανιστεί “Ενημέρωση και Επιστροφή” και περιμένε λίγα δευτερόλεπτα. Θα εμφανιστεί ένδειξη τύπου “Η αλλαγή ολοκληρώθηκε με επιτυχία”. Αυτό ήταν ;)

Είμαστε πλέον έτοιμοι να εγκαταστήσουμε το wordpress – δηλαδή να δημιουργήσουμε τη βάση για να χτίσουμε το υψηλής ποιότητας website μας.